Ads (728x90)

Elektrikli motorların yaygınlaşması ile birlikte otomobil sektöründe oldukça hızlı bir ilerleme kaydedilerek bir çok hibrit ve elektrikli araç piyasaya sürüldü. 

Bu değişimden çok fazla etkilenmeyen motosikletlerin arasında biri var ki gerek tasarımı gerekse performansı ile harikalar yaratıyor. İşte karşınızda The Energica Eva. Firmanın ilk çıkan Ego modeli, yarış pistlerinden fırlamış gibi duran tam bir canavar saatte tam 240km hıza ulaşabilen Ego 0’dan 100km’ye sadece 3 saniyede ulaşabiliyor ve menzili 200km. 

Ama sokağa daha uygun bir şey istiyorsanız, size küçük kardeşi “Energica Eva”yı gösterelim. Sokakların yeni kralı olacak Eva, İtalya’da üretilen %100 elektrik ile çalışan ilk motosiklet olma özelliğini taşıyor. Yağ soğutmalı ve sürekli mıknatıslı 95 beygirlik AC motoruyla 170 Nm tork üreten Eva, saatte 200 kilometre hıza ulaşabiliyor. 

Motosiklet konusunda oldukça iddialı olan İtalyanların tasarım ve performansı birleştirerek yağ soğutmalı elektrikli motor ve agresif görüntüsü ile ön plana çıkan Eva’yı piyasaya sürmesi naked yani çıplak denilen tarzdaki motosikletleri sevenlerin oldukça ilgisini çekecek gibi görünüyor. Şehir içi, Eko, Yağmur ve Spor sürüş modları bulunan elektrikli motosiklet 200 kilometre hıza sadece Eko modunda ulaşabiliyor. 

Energica Eva’nın 30 dakikada yüzde 80 pil kapasitesini dolduran süper hızlı şarj sistemi bulunuyor. Energica elektrikli streetfighter modelinin fiyatını açıklamasa da, Eva’nın 25 bin dolar civarında bir fiyatla gelecek yılın başlarında satışa sunulması bekleniyor.scroll.