Ads (728x90)

Nissan’ın Tokyo Motor Show 2015’de tanıttığı sürücüsüz elektrikli otomobil konsepti Nissan IDS için otomotiv devi; otomobil ile sürücü arasındaki ilişkinin devrimi ve mobilitenin geleceği tanımını kullandı. 

Tokyo Motor Show’da görücüye çıkan araç sürücüye ihtiyaç duymadan yol alabiliyor. 2020’de pazara çıkması umulan araç yapay zekanın sınırlarını zorluyor. 

IDS’in Nissan’ın gelecekteki araçlarının genel bir prototipi olarak görülebileceği belirtiliyor. Nissan’a göre tamamen otomatik yani sürücüsüz çalışan otomobillerin sürüş keyfini öldüreceğini ve negatif etki yaratacağını düşünüyor. 

Yani Nissan’a göre otomobiller taşıyıcı bant ya da yürüyen merdiven gibi olmamalı. Firma IDS’i ve geleceğini tasarlarken de bu fikrin üzerinden hareket etmiş. Bu nedenle sürücünün araç içinde kontrol yeteneği artırılmış. 

Otomatik pilot olsa da dizginlerin aslında sürücü de olduğu duygusu vurgulanmış. Firma IDS’i ve geleceğini tasarlarken de bu fikrin üzerinden hareket etmiş. Bu nedenle sürücünün araç içinde kontrol yeteneği artırılmış. Otomatik pilot olsa da dizginlerin aslında sürücü de olduğu duygusu vurgulanmış. 

Akıllı telefonların hayatımızın bir uzantısı, hatta vücudumuzun bir organı gibi görev yapmaya başlaması nedeniyle otomobillerin de bundan bağımsız olamayacağından yola çıkan firman IDS’in arkasında “iletişim”in yattığını açıkladı. Tek şarjda 500km yol alması beklenen IDS konsepti sıfır emisyonun artık geri dönülemez bir gerçek olduğunun da altını çiziyor. 

Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere tüm Dünya’da otomotiv sektörünün öncelikli konuları arasında yer alan fosil bazlı yakıt kullanmayan araçların kullanımı konusunda Nissan da üzerine düşeni yaparak IDS konsept aracını tanıttı. 

 IDS Concept yüksek kapasiteli 60 kWh batarya ile donatılmış ve karbonfiber parçalardan oluşturulmuş. Firmaların teker teker elektrikli ve sürücüsüz araçlarını tanıttığı bu günler geleceğin otomobil teknolojisine de ışık tutuyor.Scroll