Ads (728x90)

Palet havuzlama hizmetinde lider marka CHEP, çevre dostu palet havuzlama sistemiyle şirketlerin doğa koruma sorumluluklarına ve çalışmalarına katkı sağlıyor. 

Leeds Üniversitesi’nin denetiminde yürütülen çevre araştırmaları, CHEP’in Avrupa’daki sürdürülebilir ormanlardan elde ettiği paletlerin ve baştan sona ekipman havuzlama sisteminin, Avrupa’da her sene iki milyon ağacın kesilmesini önlediğini ortaya koyuyor 

Doğa dostu palet havuzlama sistemi ile dünyanın önde gelen markalarına hizmet sunan CHEP, doğal kaynakların sürdürülebilirliği, hammadde tasarrufu, üretim ve dağıtım sürecini yeşilleştirme, çevreci yaklaşımları yaygınlaştırma gibi çalışmalarıyla dikkat çekiyor. 

Sürdürülebilir çözümleriyle doğayı koruyan ve palet havuzlama sistemiyle de yüksek maliyetleri düşüren CHEP, şirketlerin de doğa koruma sorumluluklarına katkı sağlıyor. Dünya Orman Koruma Konseyi tarafından uzun denetimler sonucu verilen dünyanın en saygın orman sertifikasyon sistemi PEFC ve FSC sertifikalarının her ikisine de sahip olan ilk palet şirketi CHEP, ürettiği yeni paletler için ağaçların kesilmesini, doğal kaynakların plansız bir şekilde harcanmasını önlüyor. 

Dünya çapında müşterilerine “sıfır emisyonlu” palet temini yapan ilk şirket olan CHEP, paletleriyle herhangi bir ürün veya hizmetin kaynak kullanımı, enerji tüketimi, hava, su ve karaya etki eden çevresel emisyon miktarını önemli ölçüde düşürüyor. 

Diğer paletlerin aksine daha dayanıklı ve defalarca kullanılabilir olan CHEP, geri dönüşüme alınarak karbon salınımını önemli ölçüde engelliyor. Yapılan yaşam döngüsü analizlerine göre CHEP kullanan firmalar, küresel iklim değişikliğine yol açan karbon salınımında yüzde 58 oranında azalma sağlıyor.  

247 bin ton karbondioksitin doğaya karışmasının önüne geçildi CHEP’in çevresel etki ölçüm sistemi olan Leeds Üniversitesi denetimindeki Environmental Calculator’ın yaptığı ölçümler, CHEP ekipman havuzlama sisteminin Avrupa’da her sene iki milyon ağacın kesilmesini önlediğini ortaya çıkardı. 

Son on yılda Avrupa’da toplam 77 bin 430 hektara yayılan orman alanındaki 22,5 milyon ağaç, yine CHEP’in sürdürülebilir palet havuzlama sistemi ve sürdürülebilir ormanlardan kereste temin etmesi sayesinde kesilmekten kurtuldu. Aynı şekilde, 2014 yılında CHEP’in Türkiye’de gerçekleştirdiği verimli nakliye operasyonları sayesinde yaklaşık 4 bin 940 kişinin karbondioksit salınımına eşit olan 247 bin ton karbondioksitin doğaya karışması engellendi.  

71 bin 59 ton karbondioksit gazının atmosfere salınımı önlendi Konya Şeker ve ŞOK Marketler Zinciri’nin, CHEP’in palet havuzlama sistemini tercih ederek tedarik zinciri süreçlerinde ciddi oranda tasarruf sağladığını belirten CHEP Türkiye Genel Müdürü Şafak Aktekin; “CHEP olarak; tüketim ürünleri, taze gıda, içecek ve otomotiv gibi sektörlerde dünyanın en büyük şirketlerine palet havuzlama çözümleri sunarak çevreci ve sürdürülebilir bir iş modeliyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 

Sosyal sorumluluk bilincine büyük önem veren Konya Şeker, CHEP’in çevre dostu paletlerinin kullanımı sonucunda bir yıl içerisinde 71 bin 59 ton karbondioksit gazının atmosfere salınmasının ve 35 bin 427 metreküp ahşap tüketiminin önüne de geçmiş oldu. 

CHEP palet havuzlama sistemini tercih eden bir diğer büyük şirket de ŞOK Marketler Zinciri. CHEP olarak yüksek kaliteli paletlerimiz ve kusursuz işleyen palet yönetimimizle ŞOK Marketler Zinciri’ne, maliyet tasarrufu ve sorunsuz operasyon imkânı tanıdık.”  

CHEP hakkında Palet endüstrisinin dünya çapında pazar lideri CHEP, palet havuzlama hizmetlerindeki uzmanlığıyla, perakende, imalat, havacılık, kimya ve otomotiv gibi farklı sektörlerden müşterilerine özel palet kiralama ve lojistik çözümleri sunmaktadır. 

Dünya çapında 11 bin 500 çalışanı, 500 bin toplama ve teslim noktasıyla 60’dan fazla ülkede faaliyet gösteren CHEP, üstün hizmet kalitesini farklı kıta ve pazarlardaki tecrübesiyle birleştirerek müşterilerinin palet yönetim ihtiyaçlarının tamamını karşılamaktadır. 

Sosyal sorumluluk bilinciyle faaliyetlerini sürdüren CHEP, özellikle doğal kaynakları koruma amacıyla sürdürülebilir ormanların oluşturulması, uzun ömürlü ahşap paletlerde kullanılan kerestelerin bu ormanlardan temini, özelleştirilmiş havuzlama ve taşımacılık sistemleri sayesinde hammadde ve enerji tasarrufu ilkesini savunmaktadır. 

Brambles Grubu’nun bir parçası olan CHEP, sürdürülebilirlik uygulamalarıyla Avrupa’da her sene 2 milyon ağacın kesilmesini ve 1600 ton karbondioksitin doğaya karışmasını engellemektedir.