Ads (728x90)

Tofaş, Ana Gıda ve Olivos Ottoman şirketlerinin de tanıtıldığı “İpek Yolu: Geçmiş, Bugün, Gelecek” programı, 30 Ocak Cumartesi günü saat 14.30’da CNN International’da yayınlanacak CNN International’ın İpek Yolu:

Geçmiş, Bugün, Gelecek programı Türk ürünlerine olan küresel talebi karşılamak üzere oluşturulan modern İpek Yolu'nun üç farklı hikayesini anlatmak için Ayvalık’ın zeytinliklerinden İstanbul’un sokaklarına ve Bursa’nın otomobil fabrikalarına keyifli bir tur yaptı. 

Tofaş Yönetim Kurulu Başkanı: ABD’ye otomobil ihraç etmek artık hayal değil “İpek Yolu: Geçmiş, Bugün, Gelecek” daha sonra otomobil üretimi sektörünü incelemek için Türkiye’nin otomobil üretimi başkenti Bursa’ya geçti. Tofaş tesislerinin fabrika katında çekim yapan CNN, Tofaş Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Eroldu ile de konuştu. 

Eroldu, “Firmamızla çok gurur duyuyoruz. Çünkü bir otomobil ülkesi olan ABD’ye otomobil ihraç etmek 20 yıl önce bizim için bir hayaldi. Ancak şu anda ABD pazarında da belli bir seviyeye ulaştığımızı görüyoruz” dedi. Otomobil üretimini yerinde inceleyen CNN, birbirlerini “Kolay gelsin” cümleleriyle yüreklendiren ekipleri ve son teknoloji robotları, otomatik güdümlü araçları izledi. 

Geniş otomobil üretimi kapsamını ise Tofaş'ın Endüstriyel İşler Yöneticisi Akın Aydemir'den dinledi: “Her 55 saniyede bir otomobil üretiyoruz, bir dakika bile sürmüyor. Bu da günde 1200 otomobil anlamına geliyor.” Ana Gıda Genel Müdürü: Çin pazarı çok cazip Sonrasında ise CNN, Bursa’dan çok uzağa, Ege kıyılarındaki Ayvalık’ın zeytinliklerine keyifli bir yolculuk yaptı. 

“İpek Yolu: Geçmiş, Bugün, Gelecek” ile zeytin hasadına tanık olan CNN, firmanın ihracat çalışmaları hakkında Komili Zeytinyağı’nın da üreticisi olan Ana Gıda yöneticileriyle konuştu. Genel Müdür Ümit Ersoy CNN’e, firmanın Çin’le ilgilendiğini anlattı: “Çin çok ilginç bir ülke. Zeytinyağları çok küçük bir kesimin ilgisini çekse de, bunun bile küçük bölgemizin Çin'deki etkisine büyük katkısı olacak.

” Olivos Ottoman: Zeytinyağı sabunu satışlarımız ikiye katlandı CNN ayrıca komşu şehir Edremit’teki zeytinyağı sabunu fabrikasının ürünlerini 30 ülkeye sattığını Olivos Ottoman’dan Pınar Sungucu’dan öğrendi. Sungucu “Artık insanlar organik ürünlerle daha ilgili. 

Geçen yılın rakamlarıyla karşılaştırıldığında bile tüm dünyada zeytinyağı sabunlarımızın satışının ikiye katlandığını görebiliyoruz” dedi. CNN International’ın İpek Yolu: Geçmiş, Bugün, Gelecek programı her ay Çin ve İtalya arasındaki eski kervan yolu üzerinde yer alan farklı ülkeleri ziyaret ediyor. 

Programın 30 Ocak Cumartesi günü yayınlanacak bölümünde ise Türkiye’nin uluslararası ticaretteki modern rolü ve eski İpek Yolu mirasına değinilecek. Programın Türkiye bölümü 30 Ocak Cumartesi, 31 Ocak Pazar ve 1 Şubat Pazartesi günü yayınlanacak: 30 Ocak Cumartesi, 14.30 31 Ocak Pazar, 07:30 1 Şubat Pazartesi, 06:00