Ads (728x90)

Nokia ismini yeniden akıllı telefon pazarında görmek isteyen varsa, biraz daha sabretmesi gerekecek zira sonbahar aylarında firmanın bombayı patlatması bekleniyor. 

2016 yılı Nokia için büyük bir öneme sahip zira, 2013 yılında mobil cihazlar bölümünü Microsoft’a sattıktan sonra uzun süredir sessiz kalmıştı. 

Anlaşma gereği, Nokia markalı bir telefon üretebilmesi için 2016 yılını beklemesi gereken firma, artık geri sayıma başladı. 

Finlandiyalı elektronik devi, 2016 yılı ikinci yarısında bir Android telefon piyasaya sunmak istediklerini daha önce de dile getirmişti. Nokia A1 adını alması beklenen yeni akıllı telefon, yavaş yavaş kendisini göstermeye başladı. Nokia A1, daha çok orta üst seviyeye hitap eden bir akıllı telefon olacak. 

5.5 inçlik Full HD ekran ve Snapdragon 652 yonga seti taşıması beklenen model, yine polikarbonat yapısını devam ettirecek. Android 6.0 işletim sisteminin üzerinde ise tanıdığımız Z Launcher arayüzü olacak. Çok uzun bir ara verdiği için, Nokia ilk etapta biraz daha orta seviyede şansını denemek istiyor. 

Doğrudan bir amiral gemi modeli ile rekabete başlamak, firmanın kaynaklarını sarsabilir. Nokia A1 modelinin en erken IFA 2016 fuarında tanıtılması bekleniyor. donanimhaber.